Wagic 12.1 Locking up for anyone?

Do not post feature requests here, please.
Before posting bugs report check the Image Bug reporting help & guidelines
Forum rules
Do not post Features/Improvments request here (i.e : AI being stupid is not a bug, not being able to do a mulligan is not a bug, etc..etc..)
Before posting, please read the Bugs reporting guideline
sandman423
Posts: 739
Joined: Thu Sep 10, 2009 8:59 pm

Wagic 12.1 Locking up for anyone?

Post by sandman423 »

I am just wondering if anyone is experiencing the same issue I'm having with freezing up in Shop in Wagic 12.1.

I am using CFW Fat PSP 5.50 Gen-D3 and experiencing it locking up in shop.
kucing
Posts: 17
Joined: Thu Jun 03, 2010 1:13 am

Re: Wagic 12.1 Locking up for anyone?

Post by kucing »

I have 5.0 m33 and it keeps locking up for me too. However I have not spent much time in the shop, only in classic game mode.

I played around 1.5 hours yesterday and it locked up 5 times. The locking up with this frequency never happened before 12.1. When it is locking up, it's always when I am trying to move to different cards quickly (pressing and holding the direction button). Maybe it has something to do with card image loading somehow? Unfortunately I haven't figured out a way to reproduce it.
Zethfox
Posts: 3029
Joined: Thu Jun 10, 2010 11:28 pm

Re: Wagic 12.1 Locking up for anyone?

Post by Zethfox »

that might be a corrupt image file...i notced lock up after i coded Brood sliver, couldnt figure out why it was doing it...finally i tested various things on the code and removed the image refference only to find my code working perfectly...so i then deleted the old picture of brood sliver and replaced with a fresh one. it stopped freezing up. so i assume it was the image file. tho one can never be to sure.
kucing
Posts: 17
Joined: Thu Jun 03, 2010 1:13 am

Re: Wagic 12.1 Locking up for anyone?

Post by kucing »

I think the issue that I experienced and yours are two different issues. The lock ups that I am having sometimes happened when I was scrolling my hand. Since I have checked each of the images in my deck individually and found no problem, it is probably not image corruption issue.
abrasax
Posts: 976
Joined: Wed Oct 15, 2008 7:46 am
Location: Switzerland

Re: Wagic 12.1 Locking up for anyone?

Post by abrasax »

Hi,

When you say "lock-up" do you mean that the game "freeze" but don't crash ?

If you experienced such "freeze" I agree that this could be related to "single" card issue (it was already the case in prior release, due to wrongly coded cards, missing tag, unvalid argument in _cards.dat etc....). Do you have any custom set installed ? Do you have any thing else appart from the official release (themes, image pack, language, etc...) ?

Please also describe as much precisely as you can what you were doing when the crash happend. It need to be reproductible if we want to find a way to be able to get rid of it.

Grü

Abra
We need your Help !!!
New to wagic ? Be sure to check the following :

Bug report: Bug reporting
Help us: Add cards & Compiling.
Customize: Themes FAQ, All images thread, Abra's Mediafire folder
kucing
Posts: 17
Joined: Thu Jun 03, 2010 1:13 am

Re: Wagic 12.1 Locking up for anyone?

Post by kucing »

Yes, in my case the game is frozen but does not crash.

No custom set installed, only the one from 12.1. I use MTGO theme.

That's an interesting point. I will try to find time to play with no theme and maybe no card images.

The crash is very random for me. But it always happens when I try to get to a card quickly (e.g. from the top card in my hand to the bottom one). I usually just hold down the direction button to get there.

I know that is very vague so I will try to find some time to play with different conditions and hopefully figure out the problem if there is any.
abrasax
Posts: 976
Joined: Wed Oct 15, 2008 7:46 am
Location: Switzerland

Re: Wagic 12.1 Locking up for anyone?

Post by abrasax »

Hmmm...

not sure since I never experienced it myself but it could be related to already known issue you can have a look :
http://code.google.com/p/wagic/issues/detail?id=379
http://code.google.com/p/wagic/issues/detail?id=247 (although this one leads to crash)

it could be related to the Fat too... Would be interseting to know if anybody experienced it on Slim

Grü

Abra
We need your Help !!!
New to wagic ? Be sure to check the following :

Bug report: Bug reporting
Help us: Add cards & Compiling.
Customize: Themes FAQ, All images thread, Abra's Mediafire folder
kucing
Posts: 17
Joined: Thu Jun 03, 2010 1:13 am

Re: Wagic 12.1 Locking up for anyone?

Post by kucing »

Thanks for the ideas, abrasax.

My PSP is the slim one. Memory stick has more than 1 GB of free space. The problem I have is it freezes for around 10 seconds and then it turns PSP off automatically.

So here are my test games. Each sessions I played quite a few games (5+). I use the same deck (my white knights) but the AI deck is random.

Session 1 - card images on, MTGO theme
Result: froze
10 minutes into the game session
I was trying to Disenchant AI's Honor of the Pure. When I selected the Honor of the Pure card (I've paid the mana and selected Disenchant) it froze.

Session 2 - card images off, MTGO theme
Result: froze
10 minutes into the game session
I was trying to play Plains in Main Phase 1 and it just froze after I selected the land card.

Session 3 - card images off, classic theme
Result: no problem
25 minutes into the game session
Does not freeze at all. Had no technical problem. So I am continuing to try the next configuration below (did not quit the game or reset the PSP).

Session 4 - card images on, classic theme
Result: froze
20 minutes into the game session
It froze when I tried to cast Sword to Plowshare on AI's Grizzled Leotau.

Is there any core dump or exception logs that I can check when it freezes? I know that when it crashes (blue screen) it asks whether the user wants to dump information to exception.log but when it freezes, it doesn't seem to create any exception logs.

I will try it again tomorrow with the newest version of cards and sets from SVN (revision 2114).

If it still fails I will try a clean install, hopefully it will fix everything.
sandman423
Posts: 739
Joined: Thu Sep 10, 2009 8:59 pm

Re: Wagic 12.1 Locking up for anyone?

Post by sandman423 »

I turned off Music and Sound and it seems to be running fine again but is there a fix yet?
kucing
Posts: 17
Joined: Thu Jun 03, 2010 1:13 am

Re: Wagic 12.1 Locking up for anyone?

Post by kucing »

Sandman423, they can't fix it if they don't know what is wrong with it. If we can tell them what is causing the problem and a reliable way to reproduce it then they have a very good chance in fixing it.

I tried to mute the music and sound but doesn't seem to work for me, it still crashes. So it's probably two different problems.

I just realized today that I accidentally deleted the exception.prx file, which is probably the reason why the PSP just froze instead of dumping the exception log. Anyway, here's the output that I get:

Exception details:

Exception - Bus error (data)
EPC - 088D91E4 / JGEApp_Title.text + 000D51E4
Cause - 1000001C
Status - 20008613
BadVAddr - 60000600
zr:00000000 at:089B0000 v0:09879260 v1:00000020
a0:09C5C528 a1:FFFFFFFF a2:FFFFFFFE a3:00000005
t0:00000003 t1:09678900 t2:08DBAF08 t3:00000000
t4:1921FB54 t5:00000000 t6:00000000 t7:00000000
s0:089FEA90 s1:091C1C30 s2:09503810 s3:089FF524
s4:089AA420 s5:089FF520 s6:08B1AF30 s7:089FF4DC
t8:094EEAFC t9:097B8AC0 k0:09FBFF00 k1:00000000
gp:08A07150 sp:09FBECB0 fp:00000001 ra:088A8478

The problem is very similar to: viewtopic.php?f=4&t=1269

However since I cannot pinpoint the problem, I am going to do a fresh install today.
Post Reply