Advertising (This ad goes away for registered users. You can Login or Register)

[PSPGo] DualShock3 R3 and L3 can be used

Forum rules
Forum rule Nº 15 is strictly enforced in this subforum.
RandQalan
Posts: 468
Joined: Sun Aug 18, 2013 10:43 am

Re: [PSPGo] DualShock3 R3 and L3 can be used

Post by RandQalan » Fri Sep 05, 2014 6:59 pm

Sorry updated that to work but not with JP games for some reason or more correct with trans JP games

a guess but probably o x change ;)
Advertising
Image

Total-Noob
Guru
Posts: 536
Joined: Sat Feb 02, 2013 5:08 pm

Re: [PSPGo] DualShock3 R3 and L3 can be used

Post by Total-Noob » Fri Sep 05, 2014 7:01 pm

RandQalan wrote:Sorry updated that to work but not with JP games for some reason or more correct with trans JP games

a guess but probably o x change ;)
I still don't understand WHAT does not work.
Advertising

User avatar
reprep
Posts: 1074
Joined: Tue Dec 17, 2013 4:38 pm

Re: [PSPGo] DualShock3 R3 and L3 can be used

Post by reprep » Fri Sep 05, 2014 7:05 pm

all buttons and right analog works. Thanks TN, you are a genius.

R2 = 0x00000200
R3 = 0x00000004
L2 = 0x00000100
L3 = 0x00000002

Rx and Ry works fine within range 0-255 with right analog stick
Last edited by reprep on Fri Sep 05, 2014 7:09 pm, edited 1 time in total.

RandQalan
Posts: 468
Joined: Sun Aug 18, 2013 10:43 am

Re: [PSPGo] DualShock3 R3 and L3 can be used

Post by RandQalan » Fri Sep 05, 2014 7:05 pm

Total-Noob wrote:
RandQalan wrote:Sorry updated that to work but not with JP games for some reason or more correct with trans JP games

a guess but probably o x change ;)
I still don't understand WHAT does not work.
So Far all works with US release games and on XMB as well only button not working is L3
no response at all with JP games except Home button on any JP game for PSP

EDIT nice side effect fast exit game now works in PSN PSX games with your plugin working and all buttons work so far do not have any that use L3 thou
Image

RandQalan
Posts: 468
Joined: Sun Aug 18, 2013 10:43 am

Re: [PSPGo] DualShock3 R3 and L3 can be used

Post by RandQalan » Fri Sep 05, 2014 7:14 pm

reprep wrote:all buttons and right analog works. Thanks TN, you are a genius.

R2 = 0x00000200
R3 = 0x00000004
L2 = 0x00000100
L3 = 0x00000002

Rx and Ry works fine within range 0-255 with right analog stick
Now that is strange maybe something in 6.20 different for L3 I get no response with it on ME 2.2 6.20 test pbp
Image

Total-Noob
Guru
Posts: 536
Joined: Sat Feb 02, 2013 5:08 pm

Re: [PSPGo] DualShock3 R3 and L3 can be used

Post by Total-Noob » Fri Sep 05, 2014 7:21 pm

reprep wrote:all buttons and right analog works. Thanks TN, you are a genius.

R2 = 0x00000200
R3 = 0x00000004
L2 = 0x00000100
L3 = 0x00000002

Rx and Ry works fine within range 0-255 with right analog stick
Reprep, can you use plugins and use those buttons?

User avatar
reprep
Posts: 1074
Joined: Tue Dec 17, 2013 4:38 pm

Re: [PSPGo] DualShock3 R3 and L3 can be used

Post by reprep » Fri Sep 05, 2014 7:24 pm

Total-Noob wrote:
reprep wrote:all buttons and right analog works. Thanks TN, you are a genius.

R2 = 0x00000200
R3 = 0x00000004
L2 = 0x00000100
L3 = 0x00000002

Rx and Ry works fine within range 0-255 with right analog stick
Reprep, can you use plugins and use those buttons?
yes, enabled the DS3Remapper plugin everywhere (game, pops, vsh), ran the ps3 controller test you provided and i can use the buttons.

Total-Noob
Guru
Posts: 536
Joined: Sat Feb 02, 2013 5:08 pm

Re: [PSPGo] DualShock3 R3 and L3 can be used

Post by Total-Noob » Fri Sep 05, 2014 7:27 pm

Total-Noob wrote:
reprep wrote:all buttons and right analog works. Thanks TN, you are a genius.

R2 = 0x00000200
R3 = 0x00000004
L2 = 0x00000100
L3 = 0x00000002

Rx and Ry works fine within range 0-255 with right analog stick
Reprep, can you use plugins and use those buttons?
I mean, have you tried to use plugins like MacroFire yet?

RandQalan
Posts: 468
Joined: Sun Aug 18, 2013 10:43 am

Re: [PSPGo] DualShock3 R3 and L3 can be used

Post by RandQalan » Fri Sep 05, 2014 7:28 pm

Forget what I said it works my DS3 controller L3 was sticking fixed now test on PC found it not working fixed now
Sorry for bad report :oops:

? how and what needs set up for mapping
Image

User avatar
reprep
Posts: 1074
Joined: Tue Dec 17, 2013 4:38 pm

Re: [PSPGo] DualShock3 R3 and L3 can be used

Post by reprep » Fri Sep 05, 2014 7:33 pm

Total-Noob wrote:
Total-Noob wrote:
reprep wrote:all buttons and right analog works. Thanks TN, you are a genius.

R2 = 0x00000200
R3 = 0x00000004
L2 = 0x00000100
L3 = 0x00000002

Rx and Ry works fine within range 0-255 with right analog stick
Reprep, can you use plugins and use those buttons?
I mean, have you tried to use plugins like MacroFire yet?
MacroFire doesn't accept hexadecimal codes for button presses unfortunately. it accepts button names like L-Trigger, Up etc. i don't know any button remapping tool, but SSSSS plugin takes them, i will try and inform you.

BTW i encountered a bug. after enabling the plugin and test via your test eboot, every button worked fine. then i went back to XMB and the psp go screen went to the clock screen saver even though the slider isn't closed. no button worked and i had to do a hard reset. after running pro recovery, same thing happened this time before even i could run your test eboot. so i had to disable VSH in plugins. i remember having the same problem on macrofire plugin and i had to disable it in VSH too.

Post Reply

Return to “Programming and Security”